Mediatrainer

Mediatraining

Frank Van Oss werkt steeds vanuit de inhoud: dat is de basis van al zijn mediatrainings. Eerst op punt stellen wat men wil zeggen en dan pas naar de vorm kijken.

Frank Van Oss werkt steeds vanuit de inhoud: dat is de basis van al zijn mediatrainings. Eerst op punt stellen wat men wil zeggen en dan pas naar de vorm kijken. Natuurlijk mag je niet om de haverklap “euh” zeggen of je verspreken maar is vooral zaak om wat je zegt goed voor te bereiden. Voor hem zijn journalisten geen vijanden: we zijn allemaal gebaat met een kwaliteitspers die kritisch en doordacht informeert en duidt. Maar vooral de audiovisuele media zijn oppermachtig geworden en gaan voor het negatieve en de sensatie. Daar mag je je tegen wapenen, en het volstaat een aantal eenvoudige principes te volgen om de meeste veelgemaakte fouten te vermijden. Een mediatraining kan daar wonderen doen…

Frank Van Oss werkt in elke mediatraining volgens een aantal principes:

  • Respect voor de deelnemers aan trainingen: niet iedereen geraakt even ver in een training en dat moet worden gerespecteerd. 
  • Geleidelijk aan opbouwen. Dus niet onmiddellijk de deelnemers onverwacht agressief aanpakken. Dat maakt indruk maar leidt niet tot goede resultaten. 
  • Samen de puzzel leggen: bekijken wat de inhoud precies is, rekening houdend met de context en wat men wil bereiken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x